A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти, молоді та спорту
Солотвинської селищної ради
Тячівського району Закарпатської області

Учням та батькам

Як привчати дітей до благодійності?

1 червня відзначають міжнародний день захисту дітей. А незабаром відбудеться #ЩедрийВівторокКоженВівторок — всесвітня ініціатива, що нагадує: добрі справи можна робити не лише у #ЩедрийВівторок, а й щодня. Як і коли залучати дітей до благодійності? Ми поговорили з батьками маленьких доброчинців і зібрали ідеї, які добрі справи можуть робити діти.

14:15 31.05.2021

Кліщі: не боятися, а бути уважними

Плануєте вихідні на природі? Будьте пильні: зараз сезон активності кліщів. Як витягнути кліща? Які кліщі небезпечні? Що взагалі треба про них знати? Підготували для вас інфографіку, яка пояснить усе про кліщів. 

12:49 31.05.2021

Тайм-менеджмент та планування для дітей

Проект «Розвиток дитини» пропонує батькам декілька оригінальних завдань, які допоможуть навчити дитину планувати свій час протягом дня, ставити короткострокові та довгострокові цілі та досягати їх.

14:49 25.05.2021

Навіть легкі фізичні покарання серйозно шкодять психіці дитини — гарвардське дослідження

«Дитину не били ніколи, просто легенько ляскали по дупі», — виправдовуються батьки. Гарвардські вчені рішуче проти навіть легких фізичних покарань. Вони з’ясували: мозок дитини реагує на легкі ляскання так само, як на жорстоке поводження.

11:40 25.05.2021

Що почитати дітям про науку?

Дитяча книжка — двері до іншого виміру. Художнього, казкового, фентезійного, пригодницького та навіть… наукового! За допомогою цікавих історій і захопливих сюжетів можна просто пояснити технічні й наукові явища. І, звичайно, знайти відповіді на сотні запитань малих чомучок.

11:36 25.05.2021

Як навчити дитину бути відповідальною?

Проект «Розвиток дитини» пропонує батькам, вихователям та вчителям чотирнадцять оригінальних завдань для розвитку мислення, емоційного інтелекту, відчуття відповідальності, уміння планувати, аналізувати та рефлексувати.

15:53 18.05.2021

11 ефективних способів допомогти дитині повірити в себе

Батьки часом почуваються «командою підтримки», такими собі фахівцями з чірлідингу. Вони вигукують на дитячих ранках та шкільних виставах, хвалять за оцінки та успіхи у спорті, за допомогу вдома. Тати й мами вважають, що підвищують самооцінку за простою схемою: дитина щось добре зробила, реакція має бути такою, щоб вона почувалася прекрасно. Усім приємно, здається, усе йде добре. Але автор книги «Діти все чують. Дев’ять речей, яким ви маєте навчити свою дитину» Джим Тейлор так не вважає. Натомість він зібрав поради від найбільш просунутих батьків. Ми переклали найважливіші поради зі статті видання Today’s Parent.

10:53 17.05.2021

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень