A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти, молоді та спорту
Солотвинської селищної ради
Тячівського району Закарпатської області

Учням та батькам

Випускний 2021 по-новому: як відсвяткувати і не збанкрутіти

Випускний 2021: у сукнях і костюмах чи в джинсах? Мабуть, це вже не так важливо, головне, щоб не онлайн! Провівши так багато годин за дистанційним навчанням, навряд чи учні 11-их класів захочуть провести своє головне й заслужене свято в інтернеті. Тож ми зібрали найпопулярніші ідеї для альтернативного випускного, які допоможуть безпечно й незабутньо відсвяткувати закінчення школи з дотриманням усіх карантинних вимог.

11:11 14.06.2021

Літо для втіхи: 50 ідей, які варто втілити разом із дітьми

Склали для вас чек-ліст безкоштовних літніх занять або активностей із мінімальним бюджетом. Для зручності ми поділили ідеї цікавого літа на блоки: безкоштовні варіанти відпочинку для міста, активності з мінімальним бюджетом та ідеї для дачі, села чи виїздів на природу. Збережіть собі та користуйтесь: літо має бути для втіхи!

10:46 14.06.2021

Бути на боці дитини: як підготуватися до візиту до лікаря

 У видавництві #книголав вийшла нова книжка авторитетного сімейного дитячого психолога Світлани Ройз «Ми до лікаря йдемо». Спеціально для «Освіторія» вона розповіла, як вчитися долати страх лікарень і хвороб, чому важливо сформувати у дитини шанобливе ставлення до свого тіла і як на це повинні працювати всі дорослі в його житті — від сім’ї до лікарів та вчителів. Відійти від культури «толерантності до насильства» Про що книжка «Ми до лікаря йдемо»? Чи справді батьки недооцінюють страхи дітей перед лікарнями та лікарями?

10:40 14.06.2021

Літній підробіток: як школяру знайти легальну роботу на канікулах

Літо для відпочинку та підробітку. Відчути себе самостійним, здійснити мрію чи визначитись із майбутньою професією — ось чому підлітки частіше за все шукають роботу на літо. Ми запитали в експертів, де легально можуть працювати школярі та як скласти своє перше резюме.

10:36 14.06.2021

11 спеціальностей майбутнього: куди вступати у 2021 році

А ваш підліток уже знає, куди вступати? Який факультет обрати? Підготували для вас 11 нових спеціальностей в українських університетах. Це професії майбутнього, які за прогнозами Світового Економічного Форуму, будуть найбільш оплачуваними.

11:10 08.06.2021

Мозок сучасного малюка пристосувався до гаджетів — дослідження

Американські нейробіологи змінили ставлення до гаджетів у житті дитини. Вони провели метадослідження і  переконалися, що планшети та ноутбуки можуть бути корисними для сучасних малюків уже з двох років. Адже і їхня нервова система змінилася порівняно із сучасними школярами: людина поступово адаптується до життя з гаджетами.

10:54 08.06.2021

Завдання на літо для молодших школярів

Освіта.ua спільно з проєктом «Розвиток дитини» підготовлено чотири навчальні програми для молодших школярів за темою «Завдання на літо: йдемо підготовленими до наступного класу».

15:28 02.06.2021

Без небезпечних флешмобів у TikTok: контролюємо безпеку дітей онлайн

Українські діти нерідко перевіряють на собі жахливі тренди із соцмережі TikTok. Що можуть зробити батьки, щоб убезпечити дітей? У День захисту дітей IT-спеціаліст радить прості та дієві кроки онлайн-безпеки. 

16:57 01.06.2021

Все про вступ 2021: інструкція абітурієнта

Вступна кампанія 2021 от-от розпочнеться: 30 червня оголосять результати основної сесії ЗНО. Із 14 липня вступники зможуть подавати документи у виші. Зібрали все про вступ 2021 і склали покрокову інструкцію абітурієнта. 

16:51 01.06.2021

Наших дітей виховують блогери

Чому кумирами дітей стають звичайні однолітки? Як можуть вплинути відеоблогери на своїх юних прихильників? Як батькам захистити сина чи доньку від небажаного впливу? Про це та інше «Освіторії» розповіла авторка підручників та програм, методистка Новопечерської школи Інна Большакова.

14:31 31.05.2021

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень