A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти, молоді та спорту
Солотвинської селищної ради
Тячівського району Закарпатської області

Педагогам та керівникам

Визначний вчитель — це великий лідер: видатні люди про своїх педагогів

Ми зібрали цитати американських змінотворців, письменників та винахідників 21-го століття про своїх учителів. Адже ми переконані: за кожним успіхом стоїть справжній педагог-супергерой. Читайте та надихайтесь.

10:13 17.06.2021

Як і чим збагачувати дистанційні уроки?

Хто освоїв онлайн-інструменти та має базу ресурсів для наповнення уроків, той має шанси пережити пандемічний вимушений перехід на дистанційне навчання принаймні з якісними заняттями. Команда EdPro створила для вчителів 27 електронних методичних рекомендацій з використання вмісту mozaBook і mozaWeb за програмами МОН. На YouTube-каналі доступний курс відеоекспериментів з електрики та магнетизму “EdPro Amperia. Експерименти”, у якому представлені тематичні добірки з відеоуроками, освітні програми з використанням віртуальної реальності (VR), описи освітніх ігор та інструментів для інтерактивного наповнення уроків, платформи для освіти та збірки методичних рекомендацій. Більшість матеріалів — у вільному доступі або містять демоверсію.

10:12 17.06.2021

Чи знаєте ви українські відповідники модних англіцизмів?

Вас теж дратує засилля іншомовних слів в українській мові? Але одна справа — бути на одній хвилі з підлітками і знати, чий то «краш» так «крінжово» запросив на «дейт» вашу доньку. І зовсім інша — зловживати іншомовними словами на уроках. Підготували для вас розлогу шпаргалку з іншомовними запозиченнями, які часто звучать у дитячих садках, школах та університетах. Їх можна легко замінити українськими відповідниками — знайомтесь та вирішуйте: якими користуватись, а які надто незрозумілі!

10:18 14.06.2021

Право вчителя на відпустку: як його захистити?

Літні канікули – не лише для учнів, а й для вчителів, – так думають люди, не пов’язані зі школою. Насправді з відпустками педагогів виникає чимало питань. Чи можна взяти її під час навчального року? Що робити, якщо змушені були брати відпустку під час карантину?А якщо вже брали два тижні власним коштом, чи можна оформити ще? На ці та інші питання «Освіторії» відповіла інспектор із кадрів Новопечерської школи Світлана Олексієнко.

10:12 14.06.2021

Українська вчителька: яка вона?

#Вчительський блог — це голос педагога. Що найбільше хвилює і захоплює вчителів, що їх надихає та якої підтримки вони потребують. #Вчительські блоги відверті, щирі та завжди про наболіле. Марічка Берізко ділиться власними думками про те, якою є справжня українська вчителька.

10:10 14.06.2021

Де і як працюватиме вчитель майбутнього: освітні тренди для педагогів

Що робитиме вчитель майбутнього? Про які освітні тренди педагогам треба знати вже зараз? І чому штучний інтелект — точно не конкурент освітянам? Відповіді на всі ці питання дає дипломована профорієнтаторка та експертка ГС «Освіторія» Ірина Плешакова.

10:46 08.06.2021

Словник НУШ: інтегроване навчання

Словник НУШ — рубрика про найважливіші складові педагогіки Нової української школи. Цього разу розбираємо поняття «інтегроване навчання»: що це таке, навіщо потрібне та які переваги дає учням.

12:10 04.06.2021

Як розгорнути STEAM-лабораторію в школі

Навчальний рік добігає кінця — саме час ставити нові амбітні цілі для школи. І якщо йдеться про цифрову трансформацію освіти, то кращого способу для цього, ніж сучасна STEM або STEAM-лабораторія, не знайти. Можна всі складові замовити самому: набори робототехніки, програмовані електронні модулі, 3D-принтери, цифрові верстати, фото та відеостудію. Та де гарантія, що все це розпакується, налаштується й не припаде пилом? Що вчителі не просто навчаться користуватися цим обладнанням, а зрозуміють логіку його використання у проєктному навчанні. Про все це подбала українська IT-компанія Accord Group, яка створила бачення STEAM-лабораторії, впровадила його в 7 регіонах України й запустила власну торгову марку STEAM-lab. Ми підготували покрокову інструкцію, як розгорнути таку лабораторію у своїй школі.

12:03 04.06.2021

Учительське вигорання: поняття, етапи та способи уникнути

Учителі вимушені інтенсивно спілкуватися з учнями, батьками, колегами та керівництвом, повсякчас перебувати в емоційному контакті з ними, у стані постійного реагування. Через це вони більше схильні до професійного вигорання.

12:57 02.06.2021

«Шукати нових Ілонів Масків»: найкращий вчитель-новатор Іван Верещака про свою мрію

Уже вп’яте оголошуємо номінацію від Microsoft на Global Teacher Prize Ukraine. Шукаємо вчителів-новаторів, котрі вправно послуговуються технологіями на своїх уроках. Переможець або переможниця поїде на Міжнародний освітній форум.

09:25 31.05.2021

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень