A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління освіти, молоді та спорту
Солотвинської селищної ради
Тячівського району Закарпатської області

Розвиток моторики: аплікації для найменших

Дата: 16.04.2024 10:44
Кількість переглядів: 53

Проєкт «Розвиток дитини» пропонує педагогам та батькам шаблони для аплікацій з паперу або пластиліну для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку.

Виконання аплікацій позитивно вплине на формування зорово-моторної координації, моторики руки, точності рухів, уміння вирізати та приклеювати, що є необхідним для дошкільнят і готуватиме руку до письма.

Вирізалки та робота з аплікаціями допоможуть дитині покращити логічне мислення, просторове орієнтування, уміння зосереджуватися, розвиватимуть образну уяву та творчі здібності.

Такі завдання-шаблони можна використовувати це завдання для занять з образотворчого мистецтва та народознавства в закладах дошкільної освіти й удома.

Аплікація «Рушничок»: шаблон для створення. Це творче завдання для дітей 3–4 років і дошкільнят середньої та старшої групи 5–6 років. Завдання важливе для розвитку творчих здібностей, уяви та фантазії, ознайомить дитину з українськими народними традиціями та символами.

Пластилінові латки: шаблони для аплікацій пластиліном. Це комплект із розвитковими завданнями для дітей від 2 років, які містять цікаві шаблони для створення пластилінових аплікацій. Дитині пропонується доповнити картинки пластиліном, щоб створити завершені малюнки-аплікації.

Готуємо овочі для борщу: шаблон для створення аплікації. Творче завдання-дидактична гра для дітей 3–4 років спрямоване на розвиток вміння вирізати та створювати аплікацію з паперу та знайомство з народними традиціями українського народу. Матеріал містить шаблони для вирізання овочів та тематичне тло з кухонною дошкою, на яку треба приклеїти ці овочі.

Колаж: орієнтування у просторі. Це дидактичне завдання спрямоване на формування вміння орієнтуватися у просторі, діяти за інструкцією. Дитині пропонується вирізати окремі частини натюрморту, розкласти їх на аркуші відповідно до інструкції і приклеїти. Виконання завдання сприятиме формуванню вміння визначати напрямки «праворуч – ліворуч», а також розташування предметів: «за», «перед».

Аплікація для дітей «Весняні квіти»: шаблони для вирізання та створення листівки. Це творче завдання для дошкільнят 4–5 років та дітей 6–7 років. У результаті цієї творчої роботи дитина створить листівку-привітання або ж весняну картинку. Додатково шаблони можна використовувати для власних творчих ідей.

Картинна галерея. Коти: дидактична гра-аплікація для дітей 3-4 роки. Це цікаве барвисте дидактичне завдання для дітей раннього віку спрямоване на розвиток уміння вирізати та створювати аплікацію за зразком. Аплікація-сортер буде корисною для вивчення плоских геометричних фігур, потренує логіку, моторику рук, ознайомить дитину зі стилями малювання.

Дикі тварини: дидактична гра для дітей. Це дидактичне завдання для дошкільнят, яке спрямоване на розвиток уміння вирізати та створювати аплікацію за зразком. Завдання побудоване у формі тіньового лото: дитині пропонується вирізати зображення диких тварин по контуру та наклеїти їх на малюнки відповідної тіні.

Кумедні звірята: аплікації з паперу, шаблони для вирізання. Це комплект завдань для творчості дітей 4–7 років (дошкільнят та учнів і учениць 1-2 класів). Дітям пропонується вирізати деталі та наклеїти їх на окремому аркуші за зразком, щоб утворити сюжетну картинку з твариною. Аплікація передбачає роботу з ножицями, вирізання за шаблоном, приклеювання, уміння працювати за зразком й орієнтуватися на аркуші.

Транспорт: прості шаблони для вирізання та аплікацій для дошкільнят. Це комплект із 4 завдань для творчості дітей 3–5 років на тему «Транспорт». Кожне завдання складається з двох аркушів: на першому розміщено прості шаблони для вирізання, на другому – картинки з тематичним фоном, на який дитина має приклеїти деталі, щоб утворилася завершена аплікація.

Стильна зачіска: створюємо аплікацію. Завдання спрямоване на розвиток зорово-моторної координації та дрібної моторики, уміння користуватися інструментами та матеріалами при виготовленні аплікації. Дитині пропонується зробити бабусі нову стильну зачіску – приклеїти геометричні фігури на місці волосся, дотримуючись інструкції.

УСІ ШАБЛОНИ АПЛІКАЦІЙ ДЛЯ ДІТЕЙ

За матеріалами Освіта.ua


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень